ŠKOLENÍ
K vytvoření pravého italské espressa, nestačí jen ty nejlepší směsi kávy a produkty nejvyšší kvality.
Italské Espresso je prožitek a životní styl, jež vyžaduje pečlivost, kreativitu a zkušenost. Pro své klienty vytvořila společnost Filicori Zecchini péči obsahující automatické proškolení pro své klienty a to ihned na začátku spolupráce. Mimo proškolení našich klientů jsme dále vytvořili vzdělávací programy, jež jsme nazvali - Espresso Laboratoř. V kurzech si účastníci pod vedením profesionálních baristů osvojí nejen základní techniky přípravy espressa, ale i přípravu technologie, její údržbu až po samotné servírování. V dalších stupních školení se seznámí s posledními trendy v oblasti kreativních receptů až po Latte Art.
Současné nastavení kurzů se liší jednak úrovní pokročilosti (Základní kurs, Kurs kreativních receptů, Latte Art) a jednak i místem konání kurzu. Filicori Zecchini zajišťuje kurzy nejen ve svém sídle, ale i v pobočkách našich klientů. Pod záštitou profesionálních baristů je espresso laboratoř schopna zajistit i služby asistence a spolupráce během zvláštních a speciálních událostí(svatby, golfové turnaje, firemní akce, narozeniny).
Základní kurz
Základní kurs je určen všem, kdo chtějí získat základní a zásadní znalosti kávy tak, aby mohli servírovat svým klientům dokonalé espresso či cappuccino.
Po obsáhlém úvodním výkladu následuje praktická část, kdy si zúčastnění osvojují zručnost přípravy přímo u kávovaru – příprava a čištění technologie, nastavení hrubosti mletí, příprava mléčné emulze a servírování espressa a cappuccina.
Kurs se koná od 9 do 17 hodin s krátkou přestávkou na oběd / svačinu. Právě z důvodu praktického zaměření, je účast kurzu omezena na 10 osob na 1 den.
Na konci kurzu obdrží každý účastník diplom o své účasti.
Kreativní kurz
Kurs kreativních receptů představuje nadstavbu k základnímu kurzu. Je určen všem, kdo si již osvojili dostatečný stupeň zručnosti a kteří mají již dostatečné barmanské zkušenosti a všem, kdo mají v úmyslu připravovat zajímavé recepty na bázi kávy a horké čokolády.
Kurs se koná od 9 do 16 hodin s krátkou přestávkou na oběd / svačinu.
Účast je omezena na 6 osob, které lektor / mentor provází krok za krokem jednotlivými recepty.
Na konci kurzu obdrží každý účastník diplom o své účasti.
Latte Art
Kurs Latte Art představuje přirozené pokračování a doplnění základního kurzu. Toto školení je určeno všem těm, kdo již zvládají přípravu espressa a cappuccina a chtějí se zdokonalit a vytříbit si jednotlivé techniky přípravy mléčné pěny.
Kurs se koná od 9 do 16 hodin, s krátkou přestávkou na svačinu / oběd.
Účast je omezena na pouhých 6 osob, jelikož barista provází studenty krok za krokem výukou a praktickými cvičeními práce s mléčnou emulzí.
Na konci kurzu obdrží každý účastník diplom o své účasti.